מה זה אומר להיות פונדקאית? מי יכולה לשמש כאם פונדקאית? מהם הקריטריונים? זאת ועוד במדריך הבא.
להיות אם פונדקאית היא שליחות – הפונדקאית מעניקה לזוגות ויחידים את האופציה להפוך להורים מאושרים. לא כל אחת יכולה להפוך לפונדקאית וכדי להבין האם את יכולה לצאת למסע המבורך, כדאי שתקראי את המידע שצברנו עבורך. המשמעות של פונדקאית היא לשאת ברחם עובר ולמסור לאחר הלידה את התינוק להורים המיועדים. התינוק גנטית לא יהיה של הפונדקאית אלא של ההורים המיועדים, או של גורם שלישי אחר. את העובר ישתילו לרחם הפונדקאית לאחר שגדל מספר ימים בתנאי מעבדה בתקווה שישתרש – ההפקדה (השתלה) מתבצעת באותו האופן בו מתבצעת בדיקה גניקולוגית פשוטה.
תנאים להיות אם פונדקאית
כדי לקבל את אישור הוועדה מטעם משרד הבריאות, עלייך לעמוד בקריטריונים הבאים:
- בראשו ובראשונה על הפונדקאית להיות תושבת ישראל ובגיל 22- 39 במעמד החתימה על ההסכם. היא לא משתמשת בסמים /אלכוהול ואין לה עבר פלילי.
- על הפונדקאית להיות לאחר לידה אחת לפחות אך לא מעבר לארבע לידות. הסטטוס המשפחתי לא רלוונטי והיא יכולה להיות רווקה, גרושה, יחידנית או נשואה רק לא פרודה בהליכי גירושין.
- המצב הבריאותי חייב להיות תקין ובעברה לידות ללא מצבי חרום / סיבוכים – משקל הילודים היה תקין ומותאם לשבוע ההיריון.
- העבר המיילדותי צריך להיות נקי מסכרת הריון, רעלת וכיוצא בזאת ובנוסף אין בעברה מעל לניתוח קיסרי אחד.
- ההליך יתקיים לא לפני תום שנה מהלידה האחרונה ובתנאי שהיא הייתה לידה רגילה ולחילופין לא לפני שחלפה שנה וחצי מניתוח קיסרי אותו עברה הפונדקאית.
- הפונדקאית לא חוותה בעברה הפלות, היא לא סובלת ממחלה כרונית, הפרעת אישיות , מחלות נפש ו/או לא עברה אשפוזים פסיכיאטרים.
- הפונדקאית לא מצויה בתקופה מורכבת ו/או קשה בחייה לרבות מוות, גירושין ועוד.
הבדיקות הרפואיות שעוברת האם הפונדקאית
הבדיקות שתעבור הפונדקאית מסתכמות בבדיקת סוג הדם + RH, ספירת דם, קריאטנין, סוכר בצום, בדיקת אנטיגן לדלקת כבד B+C, בדיקת איידס (HIV), נוגדנים לאדמת, סינון לעגבת, משטח צוואר רחם (פאפס).
פונדקאית מחיר
להיות פונדקאית היא שליחות, אך אין זה סותר את העובדה שהפונדקאית תקבל שכר בעבור פועלה. הורים מיועדים נוהגים להתעניין בין היתר כמה עולה תהליך פונדקאות והתשובה על כך ידועה מראש וכבר במעמד החתימה על ההסכם בין הצדדים יופיעו כל התשלומים והתנאים שלהם. על פי רוב הסכום נע בין 150 ועד 250 אלף ₪ לרבות בדיקות רפואיות ותוספות בין היתר עבור ניתוח קיסרי, ביטוחים ועוד. כל עוד את מבינה מה צריך להעניק לך במהלך הפונדקאות, הרי שכדאי שתדרשי זאת אלא אם יש מי שמייצג אותך ויכול לדרוש זאת עבורך.
תהליך הפונדקאות מההתחלה ועד הסיום המוצלח
הבנת איך להיות פונדקאית, אך את עוד לא בטוחה מה התהליך? הרשי לנו להציג לך אותו. תהליך הפונדקאות יתקיים בישראל בלבד ועל ידי רופאים ישראלים וכך גם הלידה. לאחר הלידה תשתחררי לביתך ובמידה והכל מתנהל כשורה, ביום השלישי את כבר בבית. במהלך התהליך תתבקשי לרוב לנהל אורח חיים ספציפי (בהתאם להסכם עליו חתמו הצדדים ואישרת בשיקול דעתך), ההורים המיועדים יוכלו ליצור איתך קשר במהלך הדרך וללוות אותך לבדיקות שיקבעו מראש. על פי רוב הפונדקאות תכלול החזרה של עוברים בשישה סבבים, העוברים יהיו של ההורים המיועדים או של גורם שלישי אחר ובכל מקרה לא תהיה הביצית מהפונדקאית עצמה.