בשנת 1996, התירה ישראל (לראשונה בעולם) את הפונדקאות במסגרת חקיקה, הן כאשר ההליך מתבצע בישראל, והן כאשר הוא מתבצע במדינות אחרות. מיד לאחר הלידה, הפונדקאית שנשאה את ההיריון, מוסרת את התינוק שנולד להוריו החוקיים, ובכך מסתיים תפקידה בחיי התינוק. הליכי הפונדקאות מאפשרים בין היתר : להוביל הורים הומוסקסואלים ליצור תא משפחתי, לאפשר לזוגות המתקשים בפריון ולנשים שחצו את גיל 45 ואינן יכולות להמשיך ולנסות להיקלט להריון, גם לא בטכנולוגיה המתקדמת ביותר לרבות מסגרת הIVF , לבנות תא משפחתי, וזאת תוך התאמה מלאה לחוקי המדינה בה מתבצע ההליך.

בואו נדבר קצת על נתונים יבשים וסטטיסטיים

פונדקאות בישראל הוא הליך מעוגן בחוק ובשנת 2022 מתוך 177 אלף תינוקות, נולדו 63 ילדים בפונדקאות. עד שנת 2018 ומאז נחקק החוק בשנת 66, נפתחו מעל 1300 תיקים (הליכי פונדקאות) התרחשו 670 לידות ונולדו כ – 700 ילדים (חלק מן ההריונות היו הריונות מרובי עוברים). בשנת 2011 אושרו גם לנשואות לשמש כאם פונדקאית ולא רק לאימהות חד הוריות (כפי שהגדיר זאת החוק מאז 1996). בכל שנה שחולפת מגיעים מחו”ל כ- 300 תינוקות אשר נולדו בהליך פונדקאות בחו”ל

חוק הפונדקאות משתנה ממדינה למדינה ובתקופה בה חל איסור על גברים בני אותו המין לעבור הליך פונדקאות בישראל, ביצעו את ההליך במדינות מעבר לים ובין היתר ארה”ב, הודו, תאילנד, מזרח אירופה ועוד.

משום שבישראל הדרישה לביצוע הליך הפונדקאות גבוהה משמעותית ממספר הנשים שמבקשות / רוצות לשמש כאם פונדקאית, רשימת ההמתנה מתארכת ועל כן מבקשים זוגות ויחידים לצאת ולבצע את ההליך מחוץ לגבולות מדינת ישראל.

חשוב להבין כי ישנה גדילה עקבית במספר הפניות של בני זוג שהגישו בקשה כך למשל בשנת 1996 הוגשו 11 בקשות בשנת 2010 הוגשו 86 בקשות ובשנת 2016 הוגשו כבר 106 בקשות. כך גם באשר ללידות, בשנת 1996 לא דווחו לידות אך בשנת 1998, היו 4 לידות ו- 5 ילדים, בשנת 2010 היו 46 לידות וסה”כ 56 ילדים ובשנת 2016, היו כבר 72 לידות ו- 84 ילדים. הערכות הן כי מספר הבקשות ילכו ויגדלו משמעותית.

פונדקאות

העובדות שכדאי לכם להכיר

הליך פונדקאות בישראל הוא בהחלט מרגש, אך לצד הריגוש ישנם רגשות נלווים בין היתר : הפונדקאות בארץ מעוגנת בחוק לאישור הסכמים לנשיאת עוברים הקבוע כי, בני זוג נשואים (אך גם יחידניים ויחידניות) יכולים להיעזר בפונדקאית, בתנאי והזרע הנתרם הוא של הבעל ועל הביצית להיות ביצית שאינה של האם הפונדקאית. כלומר, היה והאישה המבקשת להיות אם אינה יכולה להשתמש בביציות שלה, יהיה עליה למצוא מקור לתרומת ביצית במקביל למציאת הפונדקאית. כמוכן, אם פונדקאית צריכה להיות לאחר לידה אחת לפחות ולא מעבר ל- 4 לידות ועליה להיות בת אותה הדת של ההורים המיועדים.

פונדקאות
יצירת קשר
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם
דילוג לתוכן